Tijmen Smit benoemd tot bestuurder bij de Gooise Scholen Federatie

Arc

Bussum, 26 juni 2018 – De Raad van Toezicht van de Gooise Scholen Federatie (GSF) heeft de heer T.W. Smit (Tijmen) benoemd als lid van het College van Bestuur. Hij was vanaf maart 2018 al interim bestuurder en is nu vast benoemd in de functie.

Smit was tot maart 2018 wethouder in Laren, met in zijn portefeuille onder andere financiën, duurzaamheid en ICT.  Dit zijn thema’s die ook goed aansluiten bij zijn taken als lid van het College van Bestuur. Daarnaast is hij voorzitter Cultuur & Erfgoed en Recreatie & Toerisme bij de Regio Gooi en Vechtstreek. Voordat Smit wethouder in Laren werd, werkte hij bij de gemeente Haarlemmermeer, met name op gebied van de decentralisaties in het sociaal domein en in Rotterdam op het gebied van jeugd en veiligheid.  Smit: “De afgelopen vier maanden heb ik de GSF leren kennen als een professionele organisatie met veel betrokken mensen. Een organisatie waarvoor ik mij graag blijf inzetten en ik ben dan ook erg blij dat ik nu die kans krijg.”

Ambitieus en betrokken

De Gooise Scholen Federatie is verheugd met de komst van Tijmen Smit. Zij hebben de afgelopen maanden ervaren dat hij een betrokken bestuurder is, die de ambities van de organisatie de komende periode zal helpen waar te maken. Brede ontwikkeling, hoge onderwijskwaliteit en maatschappelijke binding zijn de pijlers van het strategisch beleidsplan ‘Ambitieus en Betrokken’. Dit past uitstekend bij het profiel van de heer Smit.

Tijmen Smit is 38 jaar, getrouwd, vader van twee kinderen en woonachtig in Laren. Hij treedt per 1 augustus as. in dienst van de GSF.