U-talent Maatschappij

Arc

Dit jaar voor de derde keer op rij; U-Talent voor de leerlingen met interesse en kunde in (één van) de maatschappijvakken: aardrijkskunde, economie, filosofie, geschiedenis, kunst, maar ook bijvoorbeeld psychologie, sociologie en recht. Op de Universiteit Utrecht ga je op hoog niveau aan de slag!


DoelgroepBB HAVO en VWO
Aantal deelnemers20 leerlingen
Periode1, 2 & 3
Lengteafhankelijk van de gekozen masterclass
Tijdstipzie website van U-talent
Werkvormmasterclass online of op locatie
ContactpersoonJos Elzenga

Je gaat aan de slag met onderwerpen als: 

  • Forensisch tekstonderzoek
  • Demonstreren in tijden van corona
  • Identiteit
  • Fotografie als kunst 
  • Grenzeloze toekomst
  • Taalverandering 
  • #MeToo 
  • Persoonlijke ontwikkeling en beïnvloeding

De Universiteit Utrecht organiseert ook het schooljaar 2022/2023 weer meer dan 20 losstaande dagen met masterclasses over uiteenlopende onderwerpen. Op zo’n dag volg je colleges en doe je projecten op de universiteit met andere talentvolle leerlingen uit de omgeving. De colleges en projecten worden gegeven door wetenschappers van de hogeschool en universiteit. 

Waarom zou je het doen? U-Talent biedt je de kans om vast te proeven van het niveau en de sfeer van de hogeschool of de universiteit, om les te krijgen van hoogleraren die internationale experts zijn in hun vakgebied, en om contact te leggen met andere gemotiveerde en talentvolle leerlingen van scholen uit de omgeving. Na een masterclass krijg je bovendien een certificaat van U-Talent.

Hoe werkt het? De masterclasses staan los van elkaar dus je kunt je voor één masterclass inschrijven, of voor meerdere, zonder dat je meteen het hele jaar alle 20 dagen aanwezig moet zijn. We komen nog langs in de les voor meer informatie, maar als je al vragen hebt of je interesse kenbaar wil maken dan kun je terecht bij Jos Elzenga.

Voor de onderwerpen van de masterclasses, kijk op: https://u-talent.nl/masterclasses-alfagamma/ 

of op: https://u-talent.nl/typen/masterclass/