U-talent bèta

Arc

Bèta-lovers opgelet! Het U-talent bèta-programma is waarschijnlijk echt iets voor jou! U-Talent biedt havo- en vwo-leerlingen unieke activiteiten bij de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Ze organiseren daar activiteiten waarbij je zelf onderzoek kunt doen en in aanraking komt met onderwerpen die je op school niet snel tegenkomt.


DoelgroepBovenbouw Havo en VWO
Aantal deelnemers20 leerlingen
Periode periode 1, 2 & 3 (Havo) / periode 1 & 2 (VWO)
LengteBlokuur
Tijdstipschoolprogramma: nader te bepalen – vraag ernaar bij RINI
WerkvormMasterclasses op locatie (UU/HU) en masterclasses op GL
Docenten eigen schoolprogrammaDiverse docenten
ContactpersonenHilde Rinia (RINI)

Deze club zit bij de Universiteit van Utrecht en de Hogeschool van Utrecht. Alle VWO-leerlingen en alle havoleerlingen uit alle klassen kunnen activiteiten bij hen volgen. Zit je in de onderbouw, dan kun je meedoen aan één of twee activiteitendagen. Maar in de BB kan er meer! Als je in 4 VWO zit, kun je een tweedaagse module volgen, waarbij je uit verschillende modules kunt kiezen. Dit helpt je om te kiezen of je eventueel mee wilt doen aan het campus- en/of schoolprogramma in 5 en 6 VWO (zie ook hieronder). Als je in 5 of 6 VWO zit, kun je je opgeven voor één of meer van de verschillende masterclasses. Deze masterclasses kun je vinden op https://u-talent.nl/doelgroep/voor-leerlingen/ en op de derde verdieping hangen posters met met meer informatie hierover. 

Voor de leerlingen in 4- en 5-Havo en in 5- en 6-VWO organiseert U-Talent ook het zogenaamde campusprogramma, waarbij je één à twee dagen per maand een dag aan de Universiteit van Utrecht doorbrengt om modules te volgen, samen met leerlingen van andere scholen. De VWO-leerlingen gaan ook mee op excursie naar bijvoorbeeld de deeltjesversneller in Grenoble of in CERN of naar Oxford. Bovendien doen zij onderzoek aan een vakgroep van de Universiteit Utrecht, wat gebruikt kan worden voor hun PWS. De werving voor dit programma heeft vorig jaar al plaatsgevonden.

Schoolprogramma: Verder kunnen leerlingen uit 4/5-Havo en 5/6-VWO meedoen aan het schoolprogramma, waarbij je modules volgt die gewoon bij ons op school worden gegeven. Je kunt bijvoorbeeld in periode 1 wiskundige origami volgen, een periode 2 moleculair gastronomisch leren koken of je in periode 3 verdiepen in een biologische mastermodule.

Wil je meedoen of gewoon meer weten, mail dan naar HRinia@gsf.nl

´Het was voor mij echt een openbaring dat universitair onderzoek zo groot en uitgebreid wordt opgezet en wat er allemaal bij komt kijken. Erg leerzaam om dat als scholier van dichtbij mee te maken.´ 

deelnemer U-talent