Schoolkrant

Arc

Houd jij van schrijven of wil je er graag beter in worden door het te doen? Sluit je aan bij de digitale schoolkrant van het Goois Lyceum, Echo! We zijn op zoek naar creatieve leerlingen met een neus voor nieuws in de school, leerlingen die graag interviewen, hun visie geven op binnenlands en buitenlands nieuws of vol zitten met grappige verhalen. Leerlingen die willen experimenteren met nieuwe media, zoals vlogs en podcasts, zijn ook van harte welkom.


DoelgroepOnderbouw en Bovenbouw
Aantal deelnemersmax. 10 leerlingen
Periodehele jaar door, vanaf de herfstvakantie
Lengteeens per twee weken een uur
Tijdstipdinsdag het 8e uur
Werkvormworkshops schrijven, redactievergaderingen, samenwerken en zelfstandig schrijven en redigeren
DocentSanny Wensveen & Carianne Lahnstein

De Echo is op zoek naar jou! Eens per twee weken is er een redactievergadering. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken we jouw ideeën voor de nieuwe artikelen, rubrieken, blogs en vlogs en maken we afspraken over wanneer een artikel af moet zijn. Meedenken over hoe we de digitale schoolkrant kunnen verbeteren wordt zeer gewaardeerd.

Behalve feedback op je redactie- en/of schrijfwerk leer je als redactielid meer over journalistiek. We nodigen tijdens de redactievergaderingen externe sprekers uit en gaan op excursie. Er is plek voor leerlingen uit de onder- en bovenbouw. Een vermelding van jouw bijdrage aan de schoolkrant staat bovendien goed op je diploma. Dus, laat zien wat je kunt en meld je hieronder aan via Zermelo.

LEERDOELEN

  • je leert onderzoek doen 
  • je leert meer over stukken schrijven voor een krant 
  • je leert wat het is om als (beeld-)redacteur te werken 
  • je leert over journalistieke vaardigheden