Origami

Arc

Na een hele dag bezig zijn in je hoofd even lekker relaxed je handen laten wapperen? En nog iets moois maken ook? Dat kan! Deze periode start de masterclass origami: de Japanse vouwkunst. Nieuwsgierig geworden? Dan is deze mastermodule iets voor jou!


Origami is de kunst van het vouwen. Bij origami wordt een beperkt aantal vouwen gebruikt, maar door de combinatie hiervan zijn complexe ontwerpen mogelijk.In deze module ga je vooral  relaxed aan de slag met verschillende modellen die  – als je wil – oplopen in moeilijkheid. We beginnen met een vlinder en de “waterbom” (in de USA net zo bekend als ons zoutvaatje), we vouwen natuurlijk een kraanvogel, en gaan verder naar geometrische figuren, modulaire origami en een tessellation, en vast meer…

Tussendoor bekijken de prachtige origami film “Between the folds” en leer je origami-vouwpatronen “lezen”. Kortom: na het volgen van deze module weet jij wat origami inhoudt!

Doelgroeponderbouw
Aantal deelnemersmaximaal 16 leerlingen
DuurPeriode 1
LengteIedere week een uur
Tijdstipdinsdag het 8e
Werkvormsuperrelaxte doe-lessen met vouwopdrachten op verschillende niveaus
DocentenJacoliene van Wijk

In deze module vouwen en onderzoeken we een aantal wiskundig-georiënteerde origami-ontwerpen. Je bent dus actief bezig met een creatieve vorm van wiskunde. Je ontdekt hoe wiskundig vouwen kan helpen in de ruimtevaart, in de medische wereld en in de designwereld. Afhankelijk van jouw wiskundeniveau analyseer je het model wiskundig. Of je bent gewoon lekker zen aan het vouwen!

LEERDOELEN

  • je leert actief bezig te zijn met een creatieve vorm van wiskunde
  • ontspannen iets moois maken
  • origami-vouwpatronen leren lezen
  • inspiratie opdoen!
  • en word stiekem beter in wiskunde 😉