Omgaan met spanning op school

Arc

Huiswerk maken, boeken lezen, toetsen maken, toetsweek, verslagen maken, presentatie geven, mondeling, groepsopdrachten en samenwerken. Er zijn genoeg dingen op school waarvoor je spanning kunt ervaren of een vol hoofd van krijgt. Wil jij leren hoe je deze spanning gezond kan houden?

DoelgroepOB & BB
Aantal deelnemersmaximaal 12 leerlingen
Periode2
DuurIedere week een uur
Tijdstipdi 8e uur
Werkvormuitleg, slimme tips en coaching
DocentMarloes Bischoff

Huiswerk maken, boeken lezen, toetsen maken, toetsweek, verslagen maken, presentatie geven, mondeling, groepsopdrachten en samenwerken. Er zijn genoeg dingen op school waarvoor je spanning kunt ervaren of een vol hoofd van krijgt. 

Meestal worden de woorden ‘spanning’ of ‘stress’ gebruikt voor situaties van ongezonde spanning. Maar spanning is niet altijd ongezond. Mensen hebben zelfs spanning nodig om goed te kunnen functioneren. De spanning maakt het lichaam klaar voor actie! 

Spanning is nodig om te kunnen reageren op (bedreigende) situaties. Maar als spanning te lang duurt en er niet voldoende ruimte is voor ontspanning, dan kan dit klachten veroorzaken.

In deze skill module ga je leren wat spanning en stress is en hoe je dit kunt herkennen bij jezelf. Daarnaast krijg je tips en coaching in welke manieren van omgaan met spanning het beste bij jou past. 

We zullen onder andere met de volgende onderwerpen aan de slag gaan

  • Spanning/stress
  • Veroorzakers en hoe daarmee om te gaan
  • Balans spanning/ontspanning
  • Vol hoofd
  • Helpende gedachten
  • Voorbereiding toetsweek