Chinese Taal & Cultuur

Arc

Altijd al eens een echt andere taal willen leren?  Dat kan! In periode 2 en 3 kun je Chinees leren. De docent van deze module weet wat voor Nederlanders lastig is, maar heeft als uitgangspunt: “Chinees is niet moeilijk”. Onwaarschijnlijk verhaal? Meld je aan en laat je overtuigen!


DoelgroepOB & BB
Aantal deelnemersmaximaal 20 leerlingen
Periode2 en 3 (duurt dus twee perioden)
Lengte60 minuten
Tijdstipma 8 en een stukje van 9 (de les duurt 60 minuten)
Werkvormje krijgt les van een native speaker (die ook Nederlands spreekt…;-) )
DocentenMonica Eringaard

In deze cursus maak je een start met lezen, schrijven, luisteren en spreken in het Mandarijn-Chinees. Ook is er veel aandacht voor de eeuwenoude Chinese cultuur. Uiteindelijk kun je zelf Chinese zinnen maken en uitspreken. Deze cursus legt de basis voor het behalen van het officiële certificaat voor de Chinese taal (HSK). Monica is een zeer ervaren docent van buiten de school. Ze weet wat voor Nederlanders lastig is, maar heeft als uitgangspunt: “Chinees is niet moeilijk”. 

Deze module is voor alle leerlingen die nieuwsgierig zijn en de motivatie hebben om een populaire niet-Westerse taal te leren. Een serieuze studiehouding is wel noodzakelijk (er moet thuis regelmatig worden geoefend). Dit is een populaire module dus wacht niet te lang met inschrijven! Alvast het lesmateriaal bekijken? Deze methode gebruiken we.

Chinees? ’n Makkie! Deel 1 ISBN 978 90 469 0643 9 www.coutinho.nl

Leerdoelen

  • je leert meer over de Chinese taal en de cultuur
  • je leert Chinese karakters lezen en schrijven
  • je leert de verschillende tonen van deze toontaal te herkennen
  • je leert de juiste uitspraak van de Chinese taal
  • bij het kunnen lezen en schrijven van 150 tekens kun je een examen doen en bij goed gevolg een officieel certificaat behalen 
Met dank aan Monica en de deelnemers Eise, Zahra & Anna Lucia uit de mastermodule Chinees 2020-2021