First Lego League

Arc


Teamwork, computers, techniek en spanning! Dat is waar de First LEGO League voor staat. Leerlingen t/m 14 jaar (en een paar 15-jarigen) gaan daarbij onderling de strijd aan met zelf geprogrammeerde en gebouwde Lego-robots. De winnaar van de regiofinale gaat naar de Beneluxfinale… en misschien wel naar de Wereldfinale!


Doelgroepklas 1 en 2 havo en vwo
Aantal deelnemers12 leerlingen
Periode1 & 2
LengteElke week een blokuur
Tijdstipmaandag 8e en 9e
WerkvormZelfstandig aan de slag in werkgroepen onder begeleiding van een coach
DocentenReinder Bosman

Met een groep van maximaal 12 leerlingen ga je een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Daarbij maak je gebruik van het LEGO MINDSTORMS® systeem. Met deze robot ga je zo veel mogelijk missies oplossen in een zo kort mogelijke tijd. Ergens in februari 2023 is de regiofinale. Als we deze winnen gaan we door naar de Beneluxfinale! De bijeenkomsten zijn één keer in de week (aanwezigheid verplicht). Daarbuiten kan altijd er altijd zelfstandig aan het project gewerkt worden. Wil je graag meedoen? Schrijf je in. Je kunt meedoen als team (3 à 4 personen) of individueel. 

Voor meer informatie zie: http://firstlegoleague.nl 

“Het was eigenlijk nog leuker dan ik had verwacht! Het was leuk om te kijken wat je allemaal kan bereiken met een simpel robotje.”

Leerling uit de module 2020-2021
Bekijk hier de teaser van dit jaar

Leerdoelen

  • je leert samenwerken en oplossingsgericht denken
  • je leert de basis van automatiseren en programmeren
  • je leert presentatietechnieken