Elektronische muziek

Arc

Altijd al eens vette beats willen maken of willen experimenteren met het opnemen van (elektronische) muziek? Meld je dan aan voor de mastermodule elektronische muziek maken met Ableton! Word jij de nieuwe Bas Bron van de Jeugd van Tegenwoordig of heb jij ambities als de nieuwe Dua Lipa? Dan is deze mastermodule echt iets voor jou. 


Doelgroeponderbouw & bovenbouw
Aantal deelnemers15 leerlingen
Periode2
LengteIedere week een uur
Tijdstipwoensdag 8e/9e
WerkvormJe gaat zelfstandig, maar onder begeleiding, aan de slag. Over de werkvorm en het eindproduct maken we nog afspraken. Je werkt toe naar een eigen song.
DocentenHan Kerkhof & Machiel de Vries

Altijd al eens vette beats willen maken of willen experimenteren met het opnemen van (elektronische) muziek? Meld je dan aan voor de mastermodule elektronische muziek maken met Ableton! Word jij de nieuwe Bas Bron van de Jeugd van Tegenwoordig of heb jij ambities als de nieuwe Dua Lipa? Dan is deze mastermodule echt iets voor jou. Ableton is een muziekprogramma waarin je makkelijk kan experimenteren met het maken van verschillende drumbeats, mooie melodieën en vette basloopjes. In een aantal weken leren we je wegwijs in Ableton, geven we je productietips en willen we toewerken naar eigen songs. Hoe vet zou het zijn als we digitaal een album uitbrengen met jullie eigen nummers?!

Alle jaarlagen zijn welkom. Enige ervaring met het bespelen of maken van muziek is een pré, maar geen vereiste.

 

Leerdoelen:

  • je leert werken met het programma Ableton
  • je leert toewerken naar je eigen song
  • je leert over muziek produceren