Costa Spaans

Arc

Wist je dat Spaans in wel 43 landen de officiële taal is? En wist je dat het de tweede plek heeft in de ranglijst van talen met de meeste moedertaalsprekers? Op het Goois Lyceum kun je vanaf havo/vwo4 Spaans kiezen als eindexamenvak. Toch zijn er altijd leerlingen die al eerder een extra taal willen leren. En dat kan!


Doelgroepalle leerlingen zonder Spaans in het pakket
Aantal deelnemers20-25 leerlingen
Periodeperiode 1
Lengteeen keer per week
Tijdstipdonderdag 9e
Werkvormwerkgroep met instructie en veel ruimte voor spreekvaardigheid in kleine groepjes
DocentenHellen Scheres

¡Costa! Spaans is een taalcursus die zich expliciet richt op communicatieve vaardigheden en grammatica en vocabulaire naar de achtergrond schuift. Het is de bedoeling dat de cursisten na het afronden van de cursus op niveau A2 Spaans spreken en zich dus kunnen redden in een Spaanstalig land. Daarnaast besteedt de docent ook aandacht aan de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur. ¡Olé!

Ben jij die leerling die 

  • in de onderbouw zit en Spaans wil leren;
  • in de onderbouw zit en al wat Spaans wil leren voordat je het vak kiest in jaar 4;
  • al in de bovenbouw zit en had geen ruimte voor het vak Spaans had in je pakket? 

Schrijf je dan in!

Belangrijk: alle deelnemers uit de onderbouw kunnen na het afronden van deze cursus natuurlijk ook Spaans in hun vakkenpakket kiezen vanaf havo/vwo4. Het is namelijk niet zo dat deze cursus op het niveau Spaans van havo5 of vwo6 eindigt (daar het een communicatieve cursus is).

Tijdens de cursus lever je zo nu en dan opdrachten in voor correctie en werken we formatief aan woordenschat. Aan het einde sluit je af met een toets waarna je een schoolgebonden certificaat ontvangt op niveau A2 afhankelijk van het resultaat. 

Je ontvangt de lesboeken van school. We werken met de volgende methode: Spaans a la carte, werk- en tekstboek