Beleggingscompetitie Scholenstrijd

Arc

Word je warm, enthousiast en nieuwsgierig van termen als  beleggen, AEX-index, aandelen, goud, dividend, winst, geld verdienen? Dan is de beleggingscompetitie Scholenstrijd iets voor jou. Je start met een startkapitaal van 100.000 euro. Kijken hoeveel jij ervan kan maken?


Doelgroepvanaf klas 3 havo & vwo
Aantal deelnemers10 leerlingen
Periode2
LengteIedere week een uur
Tijdstipdi 8e
Werkvormin groepsverband analyseren, onderzoeken en beredeneren en meedoen aan het beleggingsspel
DocentenJan-Paul Bakker

Scholenstrijd is een landelijke beleggingscompetitie voor middelbare scholen met het doel meer te leren over beleggen en de risico’s daarvan.  Groepen stellen een eigen beleggingsportefeuille samen, gebaseerd op echte beleggingsfondsen/aandelen  en spelen in competitieverband met andere scholen. Je krijgt een virtueel startkapitaal van 100.000 euro. Het gaat om de keuzes die je maakt over je beleggingsportefeuille en het risico dat je hiermee loopt. Je stelt, op basis van de gekozen beleggingsstrategie, een gezamenlijke  beleggingsportefeuille op en doen een aantal weken (fictief) mee op de aandelen beurs. Scholenstrijd loopt van maart tot eind april. Je volgt dan ook online gastlessen van professionals uit het veld.

In het voorjaar is er een prijzenspel waarbij iedereen kans maakt op de hoofdprijs: het openen van de AEX-beurs in Amsterdam en een Mastermodule beleggen bij een bekende en erkende beleggingsbank.

Leerdoelen

  • je leert een koppeling maken tussen de theorie en de praktijk
  • je leert een link leggen van het theoretische gedeelte naar de ‘echte wereld’
  • je begrijpt complexe economische begrippen en onderlinge relaties straks beter

Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een kijkje op de website: www.scholenstrijd.nl