Veelgestelde vragen

Arc

Wat moet je doen als je gezondheidsklachten hebt?

Als je gezondheidsklachten hebt die op Corona-klachten lijken, blijf je thuis en laat je je testen.
Zo voorkom je dat het virus zich eventueel verder kan verspreiden. 

Krijg je op school klachten? Dan kan een docent je naar de afdelingsleider sturen. Deze neemt contact op met je ouders om te overleggen of je op school kunt blijven.

Corona-gerelateerde klachten
Klachten die kunnen wijzen op corona zijn neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid.
Heb jij koorts of ben je benauwd? Dan blijven ook jouw huisgenoten/gezinsleden thuis tot de uitslag van de test bekend is. Hebben je huisgenoten ook klachten? Dan laten zij zich ook testen.

De testuitslag

  • Is de uitslag negatief, dan kun je weer naar school komen. Gaan de klachten niet over, worden ze erger of krijg je nieuwe klachten? Bel dan je huisarts. Bij een levensbedreigende situatie bel je altijd 112.
  • Is de uitslag positief, geef dit meteen door aan je teamleider, zodat de school op de hoogte is en de nodige stappen kan ondernemen om verdere verspreiding tegen te gaan.
    Je moet dan thuisblijven en de adviezen opvolgen die je van de GGD krijgt. Dit geldt ook voor je huisgenoten/gezinsleden. De GGD voert vervolgens een bron- en contactonderzoek uit en zoeken contact met mensen die in contact zijn geweest met een besmette persoon en geeft daarbij gedragsinstructies, waaronder de instructie in thuisquarantaine te gaan wanneer het een nauw contact betreft.