KEES STOLWIJK NIEUWE BESTUURDER BIJ DE GOOISE SCHOLEN FEDERATIE

10 januari 2023
Arc

Met genoegen maakt de Raad van Toezicht van de Gooise Scholen Federatie bekend dat Kees Stolwijk per 1 april Tijmen Smit zal opvolgen als lid College van Bestuur. Hij zal samen met Annet Kil-Albersen het collegiale College vormen. Tijmen Smit werd per 1 januari bestuurder bij het Kalsbeek College te Woerden.


De Raad van Toezicht is bijzonder verheugd met de benoeming van Kees Stolwijk en ziet in hem een aanwinst voor de federatie van negen scholen in de Gooi & Vechtstreek.

Kees Stolwijk is momenteel directeur bij de Hogeschool Windesheim in Almere en heeft binnen de wereld van het hoger onderwijs veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van ICT en technologie. Daarnaast heeft hij veel en relevante toezichthoudende ervaring maar bovenal heeft hij zich laten kennen als een kundig en plezierig leidinggevende. Kees Stolwijk woont in Eemnes en doorliep zijn middelbare schooltijd op het Goois Lyceum.

Robert-Jan Simons, voorzitter van de Raad Van Toezicht, over deze benoeming: “De Raad van Toezicht zocht een ervaren onderwijsbestuurder met regionale binding en die hebben we gevonden! Met een benoemingsadvies-commissie van 11 personen (waaronder een ouder en een leerling) kwamen we unaniem tot dezelfde keuze. Wij zijn bijzonder verheugd met deze benoeming en heten Kees hartelijk welkom.”

Annet Kil-Albersen, voorzitter College van Bestuur, zegt: “Ik zie uit naar de komst van Kees en verwacht met hem verder te kunnen werken aan het realiseren van het best mogelijke onderwijs voor alle leerlingen in de Gooi & Vechtstreek. De Gooise Scholen Federatie krijgt in Kees een krachtige en ervaren bestuurder met kennis van en ervaring in het onderwijs en daar ben ik trots op”.

Kees Stolwijk over zijn nieuwe uitdaging: “De Gooise Scholen Federatie is een mooie organisatie met prachtige scholen en betrokken collega’s. Ik kijk ernaar uit om hier mijn bijdrage aan te gaan leveren. Dat ik zelf leerling op één van deze scholen ben geweest, maakt deze stap voor mij extra bijzonder.¨