Valérie Ungerer van A. Roland Holst College in de finale van leraar van het jaar verkiezing

19 januari 2021
Arc

Hoera! Valérie Ungerer, docent Frans van het A. Roland Holst College in Hilversum behoort tot de laatste drie genomineerden van het voortgezet onderwijs bij de Leraar van het jaar verkiezing.

De beroepsjury onder leiding van de titelhouders verkoos uit honderden aanmeldingen een top tien. Daaruit maakte zij dinsdag 19 januari de uiteindelijke top drie bekend tijdens een online bijeenkomst waarbij Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn Van Oranje-Nassau der Nederlanden en rapper Ali Bouali hun waardering uitspraken voor de docenten.

In het juryrapport stonden mooie lovende woorden voor Valérie. De jury vindt haar een goede docent die van alle markten thuis is. Een docent die de mening van haar leerlingen echt op waarde weet te schatten en veel invloed heeft op hoe ze haar lessen vorm geeft. Daarnaast heeft ze een goed verhaal: ze weet waarom ze doet wat ze doet. De jury denkt dat Valérie bij menig debatavond kan aanschuiven en daar haar verhaal goed zal weten over te brengen als ambassadeur van het leraar zijn in het voortgezet onderwijs.

Op 19 mei presenteren de genomineerden zich tijdens de Big Improvement Day, waarna op 4 december de finale volgt op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) in de jaarbeurs Utrecht.

Gefeliciteerd Valérie met deze eervolle nominatie!